Nopeampi Mac

Macisi on varmasti yksi niistä asioista, joita käytät päivittäin. Ehkä vietät jopa useita tunteja päivässä Macin seurassa. Siksi on tärkeää, että se toimii optimaalisesti. Mutta muutaman käyttövuoden jälkeen Macisi voi helposti tuntua väsyneeltä ja ylikuormitetulta, joten sen käyttö on hidasta ja tylsää. Se ei ole vain ärsyttävää, vaan myös tehotonta. Varmista siis Mac-tietokoneesi pysyminen puhtaana ja nopeana, ja sen voit parhaiten tehdä  MacKeeperillä.

Mikä Mackeeper on?

Tiivistettynä MacKeeper on sovellus, joka optimoi ja puhdistaa Macisi muistin. Macin puhdistaminen tekee sen uudestaan nopeaksi. Yksi MacKeeperin parhaimmista ominaisuuksista on hitaan Mac-tietokoneen nopeuttaminen. Vuosien työn ja Mac-järjestelmästä kertyneen osaamisen  avulla MacKeeper on optimoitu Macin käyttöjärjestelmään, joten se puhdistaa ja suojaa Maciasi mahdollisimman hyvin. MacKeeper luo nopeasti yleiskuvan ongelmasta ja korjaa sen. MacKeeper on siis lähes tulkoon välttämätön, jos haluat tehokkaan Macin. Kun asennat MacKeeperin, voit nauttia Macista uudelleen ilman ärsyttävää “odotusympyrää”, joka pyörii  ympäri tekemättä mitään. Macistasi tulee melkein kuin uusi.

Macin optimointi MacKeeperin avulla on helppoa.

Lataa MacKeeperin suomenkielinen versio täältä - lataaminen on ilmaista!

Miten se toimii?

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi MacKeeper pitää asennetut sovellukset ajan tasalla. Näin varmistat, että koneessasi on aina päivitettynä uusimmat versiot, joiden mukana saat käyttöösi ohjelmistojen uudet ominaisuudet ja erityisesti tärkeät tietoturvapäivitykset. Käytännössä päivittäminen tapahtuu siten, että haluttu sovellus valitaan värimerkinnän avulla. Päivitettävissä olevat uudemmat versiot on merkitty punaisella ja ajan tasalla olevat ohjelmistot versiot vihreällä. Klikkaamalla yksinkertaisesti “Update/Päivitä”, vanhemmat versiot päivittyvät automaattisesti. Päivittämällä koneellesi uusimmat ohjelmistoversiot optimoit laitteesi turvallisuuden ja nopeuden. Siksi saat MacKeeperilta muistutuksen joka kerta, kun tietokoneesi löytää päivityksen.

Mitä ohjelmia käytät?

Kun käytät Macia, sinulla on yleensä joitain ohjelmia, jotka ovat muita tärkeämpiä. Olipa kyse työhön liittyvistä ohjelmistoista, yleisistä sovelluksista tai viihdeohjelmistoista, sinulla on varmasti muutamia selkeitä suosikkeja. MacKeeperin sisäänrakennetulla ominaisuudella “Kirjautumiskohteet” voit helposti valita ohjelmat, jotka käynnistyvät aina sisäänkirjautumisen yhteydessä. Näin olet heti valmis aloittamaan Mac-tietokoneesi käytön juuri haluamallasi tavalla. Esimerkiksi graafikkona sinulle avataan automaattisesti kuvankäsittelyohjelmasi, joten kaikki on heti valmista työskentelyä varten. Ja niin edelleen. Tämä säästää päivien mittaan runsaasti odotusaikaa. Näin  laitteesi nopeus optimoidaan entisestään, kun mukautat aloituksen suosikkiohjelmat tarpeidesi mukaan.

Sammuta ja käynnistä uudelleen

Yksi Macin parhaista ominaisuuksista on, että voit vain klikata, kun olet valmis käyttämään sitä. Tosi fiksua! Ainakin jos haluat olla varma, että saat hitaan tietokoneen. Jos vain herätät sen joka kerta käytön jälkeen, se ei voi “levätä” ja tyhjentää muistia. Siksi sinun pitäisi silloin tällöin sammuttaa ja käynnistää kone uudelleen. Se on kuin uusi energiatehoste Macille, ja sen nopeus muuttuu dramaattisesti sen jälkeen.

Puhdista ja sulje

Sinun tulisi myös puhdistaa työpöytäsi ja arkistosi. MacKeeper pitää sinut ajan tasalla siitä, mitkä ohjelmat vievät turhaa tilaa, joten voit poistaa ohjelmat tai sovellukset, joita et käytä. Ylimääräiset ohjelmat hidastavat Macia pitkällä aikavälillä. Mitä vähemmän sinulla on tavaraa kiintolevyllä, sitä nopeampi koneesi on. Sen vuoksi voi olla hyvä idea siirtää ohjelmia, kuvia jne. ulkoiselle kiintolevylle tai USB-tikulle. Näin pidät tallessa tiedostosi, mutta ne eivät vie tilaa Mac-tietokoneeltasi. Toinen asia, jonka kannattaa tehdä nopeuden optimoimiseksi, on sulkea ohjelmat, joita et käytä. Kun lopetat ohjelman käytön, älä vain paina päätä, vaan paina sulje. Muuten ne sijaitsevat tehtäväpalkillasi ja käyttävät tilaa ja muistia, joka hidastaa Mac-tietokonettasi. Kun olet valmis, tyhjennä tehtäväpalkki sulkemalla kaikki käyttämäsi ohjelmat.

Tyhjennä roskakori

Toinen asia, jonka monet unohtavat, on roskakorin tyhjentäminen. Heti kun olemme “heittäneet” asiakirjoja tai muita tiedostoja roskakoriin monet kuvittelevat automaattisesti, että ne on poistettu tietokoneesta. Jos et kuitenkaan tyhjennä roskakoria, vievät tiedostot edelleen tilaa koneellasi. Siksi sinun tulisi tyhjentää roskakori muutaman kerran kuukaudessa, ehkä kerran viikossa. Tämä poistaa lopullisesti kaiken datan, joka on viety roskakoriin. Se on kuin fyysinen roskakori. Jos sitä ei tyhjennetä, paperiroska vie tilaa, mutta sinulla on myös mahdollisuus valita tiettyjä papereita ja käyttää niitä uudelleen, jos haluat.

Valitse ohjelmat eri tiedostotyypeille

Sisäänrakennetun “Default Apps/Oletusohjelmat” -toiminnon avulla voit valita oletusohjelman kullekin tiedostotyypille. Esimerkiksi Excel-tiedostot avutuvat automaattisesti Macin lukuohjelmalla, Officen sijaan, kun se on asennettu koneelle oletusohjelmaksi. Kaikki Officea käyttävät tietävät että tämä nopeuttaa työskentelyä merkittävästi. Jos silti haluat että tiedostot avautuvat tarvittaessa joskus suoraan Officessa, se on mahdollista toteuttaa jokaisen tiedoston kohdalla avautuvan lisävalikon kautta.

Löydät siis ohjelmasta useita ominaisuuksia, jotka nopeuttavat Macisi toimintaa ja tekevät sillä työskentelystä merkittävästi nopeampaa ja helpompaa. Muokkaamalla käyttöasetuksia tarjolla olevia mahdollisuuksia hyödyntämällä voit säästää vuositasolla runsaasti aikaa ja hermoja. Siksi Macisi ei ole vain nopeampi, vaan entistä henkilökohtaisempi ja helppokäyttöisempi.

Lataa MacKeeper suomeksi täältä ja saat käyttöösi nopeamman Macin.