Macilla elokuvien tekoa

Mainos

Macit ja Macbookit ovat kaiken muun lisäksi aivan erinomaisia laitteita elokuvien tekemiseen. Siksipä monet media-alan ammattilaiset ovatkin valinneet Macin laitteekseen, sillä se on vakaa ja sille löytyvät parhaimmat ohjelmistot elokuvien editoimiseen ja jälkikäsittelyyn.

Monille voi olla tuttu Maceissa saatavilla oleva iMovie-ohjelma, joka on yksinkertaisuudestaan huolimatta varsin tehokas ohjelmisto lyhyiden elokuvien tekemiseen. Sillä pystyy leikkaamaan eli editoimaan omat lyhärit varsin näppärästi ja lisäämään vielä pienimuotoisia efektejäkin elävöittämään tunnelmaa.

Edistyneempää ohjelmaa

Jos kuitenkin haluaa edistyä editoimisessa, on tarpeen hiukan panostaa ja ostaa Apple Storesta muutamalla satasella ammattitason Final Cut Pro X -ohjelma, jota käyttävät monet alan ammattilaisetkin. Final Cut Pro X keräsi ilmestyessään jonkin verran hämmentynyttä vastaanottoa vanhoilta käyttäjiltä, sillä se muistutti jossain määrin iMovieta. Pinta kuitenkin hämäsi, sillä Final Cut Pro X on täysipainoinen editointiohjelma, jolla saa leikattua vaativatkin tapaukset. Ehkä sinusta voisi tulla Final Cut Pro X:n avulla uusi kulttiohjaaja, joka tekee tämän ajan Donnie Darko -elokuvan?

Final Cut Pro X on saatavilla vain Maceille, sillä se on Applen omaa tuotantoa.

Maceille on toki saatavilla muitakin ohjelmistoja, jotka ovat saatavilla myös Windowsille. Eräitä parhaimmista ja suosituimmista on ehdottomasti Adoben Premiere Pro -editointiohjelma, joka on myös Macilla käytettävissä. Premiere Pro on monien mielestä parempi kuin muut, mutta tämähän riippuu lähestulkoon ainoastaan tottumisesta ja tarpeesta. Moni tekee yksinkertaisemmilla ohjelmilla mieluummin, kuin monimutkaiselta näyttävällä Premierellä ja saa hyvää jälkeä aikaan. Premiere Pro on kuitenkin ehdottoman suositeltava ja tehokas editointiohjelma, joka yhdessä Adoben After Effects -ohjelmiston kanssa on erityisesti erikoistehosteita rakastavien elokuvantekijöiden varma valinta.

Ilmainen vaihtoehto

DaVinci Resolve on laitevalmistaja Blackmagic Designin ilmaiseksi markkinoille antama editointiohjelmisto, joka on saavuttanut monien elokuvien ja videoiden tekijöiden joukossa suuren suosion. Se vaatii tietokoneelta tehoja ja niin myös Maceilta. DaVinci Resolven valttikorttina ovat mainiot värikorjailuun tarvittavat työkalut ja monet käyttävätkin sitä pelkästään siihen. Toki se on kokonaisten elokuvien editointiinkin mainio ohjelmisto.

Macilla on siis mahdollisuus tehdä komeita elokuvia, mutta ainahan niiden hyvyys riippuu vain ja ainostaan itse tekijöistä.