Hyväksytyksi ja nähdyksi tulemisen tärkeys

Olet kahvilassa. Kauniina hehkuva iltapäivän syysaurinko sivelee pöydällä edessäsi istuvaa kahvia ja saa sen pinnalla kuplivan maidon kimaltelemaan kauniisti. Myös pöydällä olevaan vaasiin huolellisesti aseteltu kukkakimppu hehkuu eteerisenä. Otat esiin kännykkäsi, tarkennat kahvikuppiin, näpsäiset kuvan ja jaat kuvan tyytyväisenä Instagramissa.

 

Puolen tunnin päästä katsot kännykkääsi ja tunnet, kuinka pettymys valahtaa vatsanpohjaasi: ei ainuttakaan sydäntä. Tykkäyksiä on nolla. Pettymys syvenee katkeraksi vihaksi kun huomaat, että entinen koulukaverisi on jakanut heilahtaneen kuvan kissastaan sinun jälkeesi ja saanut kuvaan jo 20 tykkäystä.

 

Instagram on mullistanut tapoja, joilla katsomme maailmaa, muita ihmisiä ja, ennen kaikkea, itseämme. Some on nykyään muutakin kuin vain tapa pitää yhteyttä tuttuihin, läheisiin ja kavereihin. Se on tapa, jolla ilmaiset itseäsi ja persoonaasi, mieltymyksiäsi ja unelmiasi.

 

Sovelluksen oikeassa alakulmassa vilkkuva sydän sykkii hyväksytyksi ja nähdyksi tulemisen ilosanomaa, eikä suotta: tykkäystä ilmaiseva sydän ilmaisee, että olemme onnistuneet herättämään tuntemuksia muissa ja kommunikoimaan jotain itsestämme muun maailman kanssa. Julkaisemaan jotain, joka resonoi. Joka saa muut painamaan sydäntä ja ilmaisemaan tämän peukaloliikkeen kautta, että he pitävät julkaisemastasi sisällöstä.

 

Sovellus on jopa syrjäyttänyt Facebookin suosiossaan. Sieltä etsitään niin sisustusinpistä, liikunta- ja ruokavinkkejä, musiikkia, muotia, kuin taidettakin. Kuvien virta on loputon: kahveja, kukkasommitelmia, värikkäitä salaattiaterioita, dramaattisessa jooga-asennossa poseeraavasta naisia, elämäntapa- ja suhdevinkkejä, runoja, selfieitä, meikkivinkkejä.

 

Onnistuneeseen kuvaan vaikuttavat kuvakulmaa ja valaistustakin enemmän se, mitä kuvan kylkeen kirjoittaa. Onko siinä tarpeeksi informaatiota kuvan sisällöstä? Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta nykymaailmassa, jossa kuvien tulva on loputon, on tärkeää kommunikoida seuraajille ja potentiaalisille seuraajille, että mitä kuva pitää sisällään. Nykyään ei välttämättä riitä, että julkaiset kuvan itsestäsi salilla. Sinun on myös kerrottava seuraajillesi, miksi olet julkaissut kuvan. Pääsitkö esimerkiksi salille pitkästä aikaa kolmen kuukauden tauon jälkeen? Hienoa!

 

Osta Instagram-seuraajia ja kokeile, parantaako se omaa kokemustasi tästä sovelluksesta. Voi olla, että seuraajien ostaminen rohkaisee tiliäsi ehkä jopa salaa seuranneita seuraajia seuraamaan tiliäsi, jos he aikaisemmin eivät esimerkiksi uskaltaneet seurata tiliäsi vähäisen seuraajamäärän vuoksi. Päästä siis sisäinen valokuvaajasi valloilleen, ja ilmaise itseäsi!