Kuinka suorittaa toissijainen klikkaus Macilla

Koska se se ei kaikille Macin käyttäjille ole itsestään selvää, yksi yleisempiä kysymyksiä on kuinka tehdä toissijainen klikkaus Macilla.

Se ei ole kovin vaikeaa, ja on myös useita tapoja tehdä se. Helppo sanoa kun tietää miten se tehdään. Joten aloitetaan.

Tapa 1: Pidä “Control” näppäintä pohjassa ja samaan aikaan klikkaa. Tämä vastaa hiiren kakkospainiketta.

Tapa 2: Ensiksi tarkista asetuksesi Macillasi ja mene Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla sitten Ohjauslevy. Siellä voit aktivoida “Toissijaisen klikkauksen”. Sitten klikkaa molemmilla sormilla ohjauslevyä ja pystyt tekemään hiiren oikealla painikkeella osoittamista vastaavan toiminnon.

Tapa 2 toimii myös Magic Mousella “hiiri”, ja muista varmistaa asetukset Jäjesteläasetuksista kohdasta Hiiri Ohjauslevyn sijaan.

Tietoja MacKeeperistä

MacKeeper on suomenkielinen ohjelma jota käytetään tuhansissa Maceissa, maailmanlaajuisesti. Se on saanut yli sata ohjelmistoille myönnettävää palkintoa, ja se on myös saanut parhaat mahdolliset arvioinnit asiantuntijoiden ja käyttäjien taholta. Sen lataaminen ja kokeileminen on täysin ilmaista.


Turvallinen asentaa. MacKeeper on turvallinen asentaa, ja sen toimimista oikein kontrolloidaan säännöllisesti Norton Antiviruksen avulla.

Yhteensopiva Chrome, Firefox ja Explorer